HTML

Munka Németországban

Friss topikok

Archívum

Németország betiltja a céges vendégmunkát

2012.05.30. 08:38 Ili65

Az ARD köztévé 2012. május 29-i "Report Mainz" tájékoztató műsorában volt erről riport és mutattak be iratokat. "Billig auf Kosten anderer - Wie ein Discounter mit osteuropäischen Dienstleistern den Sozialstaat schädigt" volt a cím. (Olcsón mások kárára - hogyan károsítja egy diszkonthálózat kelet-európai szolgáltatókkal a német szociális biztonságot) Magyar és cseh eseteket mutattak, többek közt egy budapesti VOSZ (vállalkozók országos szövetsége) konferenciát, ami arról szólt: hogyan kell Németországban magyarokat dolgoztatni.

Arról a verzióról van szó: ABC magyar kft Németországban dolgoztat téged, Magyarországon vagy minimálbérre bejelentve, Németországban költségtérítésként, azaz: feketén kapsz 20-44 eurót/munkanap. A  dortmundi Kaufland német bevásárlóközpontban dolgozó csehek (rakodás, dobozolás, stb) vállalták a riportot, természetesen arckitakarással, mert ez illegális munka, utasították őket, hogy nem beszélhetnek róla senkiről. Az ő szerződéseiket mutatták be, eszerint: 9000 korona (kb. fillérre a magyar minimálbér) hazai fizetés, plusz napi 45 euró költségtérítést (munkanapokra) kapnak. Tehát 900 eurót feketén, ez cseh, magyar, német mindenféle nemzeti jogszabály szerint is illegális, és annyira elharapózott, hogy a német munkaügyi minisztérium Brüsszeltől letiltó állásfoglalást kér.

Hogy Németország, mint vezető EU-hatalom meg fogja kapni ezt az állásfoglalást, nyilván senkinek nincs kétsége. Tehát úgy menjél ki ilyen munkába, (illetve ha már kint vagy ilyne munkában) hogy lehet: csak pár hétig tart. Igyekezzél azt a munkát Németországban lakóként megkapni, ha nem tudod  a módját, írj az ilona.sonntagh@gmail.com címre, tájékoztatlak.

Hogy érthető legyen: miért illegális, miért fogják megkapni a németek Brüsszeltől a letiltást: pl. a  Kauflandnak a törvényi tarifa szerint 1800-2000 euró NETTÓt kell fizetnie az alkalmazottainak. Ez bruttóval + munkáltatói járulékkal, plusz 24 nap szabadság, karácsonyi pénz, szabadságpénz (Urlaubsgeld, hogy kellemesen tudjon a német költekezni nyaraláskor, teleléskor) plusz évi 6 max. hét betegszabadágot, azaz: teljes fizetést fizetni a munkaadónak, ha a dolgozó beteg (nem, németet nem rúghat ki, mert merészelt otthon maradni betegen) 3200-3500 euró/hó-ba kerül a munkaadónak.

Magyar, cseh "közvettő cégekkel" (ez nem közvetítés) 1800-2000 ezer euróra csökkenti a költségeket, ebből te látsz a hazai minimálbér járulékaival együtt kb. 1300-1400 eurót, a többi 500-700 HAVONTA ÉS FEJENKÉNT a magyar, cseh cég bevétele - teljesítmény nélkül.

EZÉRT (IS) FOGJA MEGKAPNI A NÉMET KORMÁNY A LETILTÁST.

A cseh, magyar cég sápot keres a német állam rovására, mert minden egyes ilyen dolgozóval 1/ megszűnik egy álláshely, amire német is van, ez nem tipikus külföldinek szánt munka 2/ és ez a fontosabb: a német állam elesik kb. 800 euró adó és eü-nyugdíj-munkanélküli-időskori ápolási járuléktól.

A műsorban bemutatták részletesen a német munkaügyi minisztérium Brüsszelhez küldött anyagát, 99,99%-ra mérget lehet venni rá, hogy Brüsszel jóváhagyja, mert ha nem, akkor az Európai Bírósághoz fordul a német munkaügyi minisztérium. Mindenki tudja, hogy ez illegális, csak azért lehet megcsinálni, mert az EU-tagországok egymás "belügyeibe", azaz: igazságszolgáltatás, közrend, adó-tb-fizetés, jogkövetés, stb nem szólhatnak bele. Vagyis: ma a német állam nem tud pert indítani a magyar, cseh "közvetítő" cégek ellen tisztességtelen haszonszerzés miatt. Ez Németországban büntetőkategória, és letöltendővel kezdődik, ezért itt közvetítő cég ezt nem tudja megcsinálni. Itt nincs olyan, mint a hazai Melódiák, stb. diákszövetkezetek, akik azon keresnek extraprofitot, hogy Magyarországon lehet csalni, a személyi kifizetést meg lehet csinálni költségnek.

Hogy érthető legyen: a Melódiák és stb. diákmunka szövetkezetek abból élnek, hogy éhbérrel lesápolják a diákmunkásokat. Pl. a Tesco, stb. manapság 800Ft+áfa órabért fizet "szolgáltatási díjként" a diákmunka szüvetségeknek, és ebből a diák adó-tb-mentes sumákolással 350-400 Ft-ot lát. 100%osan lesápolják, ez nem közvetítés, HANEM TB-CSALÁS.

Bármely német munkaközvetítő cégnek megérné, ugrana bele, ha nem lenne büntetőkategória: kibérel egy 4 szobás lakást, szervez bele 12 kelet-európait, (11-nél nem kell nyelvtudás, 1 tolmács-fordítás szinten tudót felvesz hozzájuk), és 1ezer/fő euróval olcsóbb áron dolgoztatja őket saját alkalmazottaiként X cégnél, amiből neki havonta és fejenként 500 euró haszna van, és még ráadásul költségként levonja a számukra valójában munkavégzésre fizetett napi 20-40 euró költségtérítést. Ha ezt német cég nem csinálhatja meg, mert ez tb-csalás, világos hogy Brüsszel kihirdeti a letiltást: külföldi cég sem csinálhatja meg, mert az ő korrupt csaló országa lehetővé teszi ezeket az illegális kiskapukat. Aztán csatlakozik ehhez Ausztria, Hollandia, Anglia, stb, ÉS CSAK SAJÁTMAGADRA UTALVA VÁLLALHATSZ MUNKÁT NYUGATON.

Azt ajánlom neked, hogy ne várd meg, míg 1-2 hónapon belül idejut a helyzet, és mehetsz haza 22.800 segélyre. Jelentkezz az ilona.sonntagh@gmail.com Emailcímen, hogy miként maradhatsz meg a jelenleg sápolt magyar céges állásodban Németországban, és hozhatod magad után a családod. 2018-ig garantáltan nincsen semmi jabulásra esélyed, tehát jobb ha máris teszel, cselekszel, és nem alkesz meg depis leszel előbb, és aztán már nem is látod a kiutat, csak az öngyilkosságot.

komment

Címkék: munka német

süti beállítások módosítása